W. Wielądko „Kucharz doskonały”

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 4 dni
Cena: 76,00 zł 76.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Reprint wydania z 1786 r. Zbiór 700 przepisów kulinarnych i słownik terminów kuchennych. Poprzedzają je uwagi o produktach dostępnych w danych porach roku i przykładowe jadłospisy. Książka składa się z dwóch części. W pierwszej oprócz potaziów, przepisy na dania mięsne (z wołowiny, baraniny, cielęciny, wieprzowiny, jagnięciny, drobiu i dziczyzny). W drugiej rozdziały poświęcone rybom morskim i rzecznym oraz jarzynom, potrawom z jaj, nabiału, ciastom i ciastkom, dodatkom, sosom, a także deserom, konfiturom, syropom i wódkom. Przedruk metodą fotooffsetową oprawa twarda: zielona ekoskóra, tłoczenia, garby na grzbiecie, zadrukowana wyklejka format 210 x 145 mm str. 422 ISBN 978-83-61889-16-8 Graf-ika Warszawa 2009

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl